Kennismakingswandeling door de prachtige natuur van Domein Nieuwenhoven (Sint-Truiden)

zondag, 5 mei, 2019

Wat is een kennismakingswandeling?

Je bent nog geen lid bij Singles en voor je je engageert wil je wel eens weten hoe zo'n Singlesactiviteit eraan toe gaat? Dan is de Kennismakingswandeling iets voor jou.

Om de 2 maanden organiseert Singles een kennismakingswandeling. Zo kan je op een ontspannen manier in contact komen met andere singles én je kan meteen met al je vragen bij ons terecht.

 

Zondagse lentewandeling in het grootste bos van haspengouw

Het Provinciedomein Nieuwenhoven kent een rijke geschiedenis.

In de 10de eeuw ontving de abdij van Sint-Truiden het bos van Nieuwenhoven als schenking. De monniken ontgonnen het bos, bouwden een kasteel met hoeve. Na de Franse Revolutie kwam het domein in privéhanden. In de 19de eeuw kreeg het landschap de structuur van een Engelse landschappelijke tuin. Een historisch belangrijke structuur die het vandaag nog heeft.

Toen het domein in de jaren 1970 dreigde versnipperd te worden voor bebouwing, kocht de provincie Limburg het bosrijke gedeelte. Ze richtte ongeveer 80 ha in voor openbaar nut, met een dubbele functie: natuurbehoud en passieve recreatie.

In de loop der jaren breidde de provincie Limburg haar eigendom uit tot 164 ha. De terreinen zijn deels bebost, deels open. De open terreinen brengen variatie in het geheel. Ze vergroten de aantrekkingskracht van het domein en versterken de natuurwaarde.  Het bos is een oud parkbos van 161 ha en vormt en prachtig decor voor een zondagse wandeling in goed gezelschap van een grote groep Singles.

 

PRAKTISCH

Afspraak om 12u30 met Katherine van Singles (0477703384) op de  parking van 't Kelshof: Nieuwenhoven 1, 3800 Sint-Truiden.

Inschrijvingsbijdrage: 15€ ter plaatse te betalen.

Max 45 deelnemers voor de wandeling. INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN.

De wandeling start om 13u en eindigt rond 15u45. Zorg voor stevige, waterdichte wandelschoenen en kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Honden zijn ook van harte welkom.

Na de wandeling eten we nog een snack bij Brasserie 't Kelshof. Indien je mee wenst te eten na de wandeling, gelieve dan je keuze door te sturen VOOR WOE 1/5/19 via reservaties@singles.be

Opgelet: de plaatsen voor het eten zijn beperkt!

Je hebt de keuze tussen:

  • Hoevebrood met Italiaanse ham: 10,5€
  • Croque monsieur 7,5€
  • Verse fruitsla 6,5€
  • Pannenkoek suiker 5€
  • Appeltaart met ijs 5€