Kennismakingswandeling langs de kleine vlasdorpjes aan de oevers van de Leie te Deinze (12km) + brouwerij bezoek Sint-Canarus

zondag, 26 januari, 2020

Wat is een kennismakingswandeling?

Je bent nog geen lid bij Singles en voor je je engageert wil je wel eens weten hoe zo'n Singlesactiviteit eraan toe gaat? Dan is de Kennismakingswandeling iets voor jou.

Om de 2 maanden organiseert Singles een kennismakingswandeling. Zo kan je op een ontspannen manier in contact komen met andere singles én je kan meteen met al je vragen bij ons terecht.

 

Winterwandeling langs de vlasdorpjes van de Leie

Op deze winterse zondag maken we een mooie landelijke wandeling door en rond de kleine vlasdorpen van Deinze. Vroeger werd hier volop vlas gezaaid, geoogst en geroot in de Leie. 'Roten' verwijst naar het proces waarbij het vlas na het drogen blootgesteld wordt aan vocht.

Grammene heeft een mooi gelegen kerkje aan een oude Leiearm, restanten van een vlasroterij en de metalen Lorenzobrug. In Gottem komen we langs huisbrouwerij Sint-Canarus, waar we onze wandeling ook eindigen met een proevertje, het beeld van De Vlasser en langs een oude Leiearm.

Kortom een heerlijke winterse uitwaaiwandeling door de landelijke omgeving van de Leien.

We sluiten af met een gegidst bezoek en degustatie bij huisbrouwerij Sint-Canarus.

Praktisch:

Afspraak om 12u30 met Katherine van Singles (0477703384) voor Brasserie-café Sint-Canarus: Polderweg 2, 9800 Gottem (Deinze).

Parking: Langs de Oude Heirbaan, recht tegenover Gottems Autocenter, huisnr 130. Er is GEEN parking aan de kerk.

Kom je bij aankomst even aanmelden, zo weten we dat je aanwezig bent.

Prijs: 15€ ter plaatse te betalen. Incl: begeleide wandeling, brouwerijbezoek + 2 drankjes, organisatie door Singles.

Max 50 deelnemers voor de wandeling.

De wandeling start om 13u en eindigt rond 15u30 terug aan Sint-Canarus. We sluiten af met een degustatie, in je deelname zijn 2 drankjes inbegrepen. Je krijgt hiervoor 2 bonnetjes bij aanmelding. Liefhebbers kunnen nadien nog aansluiten voor een rondleiding in de brouwerij (+- 30min) op 300m wandelen van het café.
Wil je nadien nog een hapje eten in de buurt dan kan je terecht bij De Mandel (Oude Heirbaan 72) of De Zwaan (Oude Heirbaan 56). 

Zorg voor stevige, waterdichte wandelschoenen en warme kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Honden zijn ook van harte welkom aan de leiband, maar houd er rekening mee dat zij niet binenn mogen tijdens de rondleiding in de brouwerij.

Deze activiteit is VOLZET. Je kan je inschrijven op de wachtlijst via reservaties@singles.be.