Kennismakingswandeling rond het Kasteel van Horst te holsbeek (10km)

zondag, 18 maart, 2018

Wat is een kennismakingswandeling?

Je bent nog geen lid bij Singles en voor je je engageert wil je wel eens weten hoe zo'n Singlesactiviteit eraan toe gaat? Dan is de Kennismakingswandeling iets voor jou.

Om de 2 maanden organiseren Singles en Altero samen een kennismakingswandeling. Zo kan je op een ontspannen manier in contact komen met andere singles én je kan meteen met al je vragen bij ons terecht.

Deze Maand: Op wandel door de Hagelandse natuur van het Kasteel Van Horst (10km)

Het waterkasteel van Horst en zijn omgeving laten niemand onberoerd. Ondanks de complexe bouw en de achteraf toegevoegde vleugels en verfraaiingen, is het kasteel van Horst een toonbeeld van eenvoud en elegantie.
Het omliggende kasteeldomein vertoont nog sporen van een verleden als vijvercomplex. Hier leeft bovendien de erg zeldzame vuursalamander.
Opmerkelijk is dat deze uitzonderlijke natuur ingebed ligt in een schilderachtig cultuurlandschap met boerderijtjes uit een ver verleden. Op een steenworp van Leuven lijkt de tijd hier stil te hebben gestaan. In een landschap van boerenzwaluwen, geelgorzen en buizerds stappen we naar het reliëfrijke Troostembergbos. De mooiste bospaadjes kruisen de vlucht van de bonte spechten en boomkevers en via een spectaculaire holle bosweg trekken we naar de vallei en het lieflijke Sint-Pieters-Rode. De pastorie van 1690 en uiteindelijk het Kasteel van Horst zorgen ervoor dat deze tocht door het Hageland waardig wordt afgesloten.

Praktisch:

Afspraak om 12u30 met Ilse van Altero en Katherine van Singles op de parking van het Kasteel van Horst: Horststraat 28 te Sint-Pieters-Rode (Holsbeek).

Inschrijvingsbijdrage: 15€ ter plaatse te betalen.

Deelname is enkel mogelijk na inschrijving.

De wandeling start om 13u en eindigt rond 15u30. Zorg voor stevige, waterdichte wandelschoenen en kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Honden zijn ook van harte welkom.

Nadien schuiven we samen aan tafel voor een gezellig après bij Het Wagenhuis. Indien je mee wenst te blijven eten, gelieve dan je keuze voor woensdag 14/3  te laten weten via reservaties@singles.be. Enkel deelnemers die hun keuze tijdig doorgeven kunnen blijven eten.

Je hebt de keuze uit 4 lekkere snacks:

- Croque Monsieur € 8
- Kaaskroketjes € 12
- Pannenkoeken met suiker € 7
- Brusselse wafel met slagroom € 7

 

aantal plaatsen: 65

Schrijf nu in voor deze activiteit