Winterse Kennismakingswandeling door de uitgestrekte velden van het Brugse Ommeland (12km)

zondag, 6 januari, 2019

Wat is een kennismakingswandeling?

Je bent nog geen lid bij Singles en voor je je engageert wil je wel eens weten hoe zo'n Singlesactiviteit eraan toe gaat? Dan is de Kennismakingswandeling iets voor jou.

Om de 2 maanden organiseert Singles een kennismakingswandeling. Zo kan je op een ontspannen manier in contact komen met andere singles én je kan meteen met al je vragen bij ons terecht.

 

DEZE MAAND: Winterse Kennismakingswandeling door de uitgestrekte velden van het Brugse Ommeland (12km)

Dit 483 hectare grote, desolate akker- en weidegebied beslaat zowel delen van Beernem als van Oostkamp. Het natuurgebied heeft zijn naam te danken aan het beverhout of de ratelpopulier, een inheemse wilde boomsoort die in heidevelden groeit. Het Beverhoutsveld dateert reeds uit de 13de eeuw. Toen was dit veld in bruikleen van de aanborgers, de omwonenden en lieten ze er hun vee grazen. Nu is het gemeentelijk eigendom en blijft van woonverkaveling gespaard. Daarom kan je er een speld horen vallen. Natuur en landbouw worden er verweven tot een uniek geheel. Vogels, vossen, mensen.... Iedereen voelt zich hier meteen thuis. Ideaal voor een frisse neuzenwandeling!

PRAKTISCH

Afspraak om 12u30 met Katherine van Singles (0477703384) voor Brasserie De Zotte Mutse: Kasteelhoek 37 - 8370 Beernem.

Inschrijvingsbijdrage: 15€ ter plaatse te betalen.

OPGELET: Inschrijven is verplicht! Deze editie is VOLZET. Wil je toch graag mee? Stuur dan even een mailtje naar reservaties@singles.be en we houden je op de hoogte wanneer er een plekje vrijkomt.

De wandeling start om 13u en eindigt rond 15u30. Zorg voor stevige, waterdichte wandelschoenen en kledij aangepast aan de weersomstandigheden. Honden zijn ook van harte welkom.

Na de wandeling eten we nog een snack bij restaurant De Zotte Mutse. Indien je mee wenst te eten na de wandeling, gelieve dan je keuze door te sturen VOOR WOE 2/1/19 via reservaties@singles.be

Je hebt de keuze tussen:

  • pannenkoek mikado (chocoladesaus, ijs en slagroom) 5,70 euro
  • Warme appeltaart met slagroom 5 euro
  • crème brulée 7,00 euro

Het eten/dranken wordt afgerekend in het restaurant, zorg dat je hiervoor ongeveer 15€ cash meebrengt om gepast te betalen.