Je netwerk uitbreiden als single, hoe begin je eraan?

22-05-2017
  • Ga eens in je eentje naar een activiteit.

Door alleen ergens heen te gaan dwing je jezelf om te andere mensen te ontmoeten. Zeker als je het wat lastiger vindt om zomaar op andere mensen af te stappen is dit een leerzame ervaring.

Inspiratie nodig voor leuke events? Bekijk even ons aanbod op http://www.singles.be/events

  • Wat voor event past bij jou?

Bedenk vooraf wat je zelf leuk vindt om te doen en op welk event je je het meeste thuis zou voelen. Grote kans dat er daar mensen zullen zijn waarmee het snel klikt.

Ben je een foodie? Neem dan zeker ook eens een kijkje op www.eatandmeet.be voor leuke culinaire activiteiten;

  • Stap af op mensen met dezelfde vibe als jij.

Niet iedereen stapt zomaar op iedereen af in een onbekende omgeving en dat is heel normaal. Kijk even rustig rond als je toe komt. Welke mensen lijken je leuk? Dit is iets heel intuitief maar je zal zien dat je gevoel je zelden bedriegt. Daarnaast is het op een Singles event erg makkelijk om iemand aan te spreken, iedereen komt tenslotte om nieuwe mensen te ontmoeten. Wedden dat de persoon die jij aanspreekt stiekem ook opgelucht is dat iemand contact met hem/haar legt?

Bovendien zal je snel merken dat het steeds makkelijker wordt om een wildvreemd iemand aan te spreken. Het voelt telkens als een kleine overwinning!

  • Neem initiatief.

Neem het initiatief om mensen die elkaar nog niet kennen aan elkaar voor te stellen. Deze mensen zullen je waarschijnlijk dankbaar zijn. Als je dit met enige regelmaat doet gaan mensen jou zien als een sociaal sterk persoon wat andere mensen met elkaar weet te verbinden. Pluspunten voor jou dus!

  • Drink niet teveel.

Misschien is dit een voordehand liggende don’t maar hij is wel belangrijk. Een drankje tegen de zenuwen kan natuurlijk prima werken, maar ken je grenzen en weet na hoeveel biertjes of wijntjes je niet meer jezelf bent.

  • Zorg dat je zelf vind dat je er goed uit ziet en neem een goede houding aan.

 Draag kledij waar jij je goed en comfortabel in voelt. Ook een goede houding kan helpen, zit of sta met rechte schouders en je zal je onmiddellijk zelfzekerder voelen.

  • Vraag om contactgegevens.

Het spreekt voor zich maar soms vergeten mensen nog wel eens om dit te doen. Als je een leuk gesprek met iemand hebt gehad en je zou deze persoon beter willen leren kennen. Vraag dan om zijn of haar contactgegevens. Als de ander een afwachtende houding aanneemt vraag het dan gewoon zelf. Zo voorkom je dat je thuis in je bed ligt te piekeren met de vraag of je deze persoon ooit nog zal tegenkomen.

Heb je inspiratie nodig voor wat je allemaal kunt gaan doen als je een leuk iemand bent tegengekomen?

Lees dan eens deze ideetjes:  https://voucheralarm.com/nl/200-date-ideeen